Danas 13.11.2018. godine u prostorijama J.U. Bolnice Travnik u Travniku , održana je ceremonija uručenja ultrazvučnog aparata za obnovljeni odjel patologije trudnoće, koji će uskoro početi sa radom.

Ultrazvučni aparat je poklon od strane „ International Waqf Fund UK“ a projekat je realizovala humanitarna organizacije Islamic Relief Worldwide sa sjedištem u Sarajevu.

Ukupna vrijednost realizovanog projekta je cca. 60.000 KM.

Ovom značajnom događaju za J.U.Bolnicu Travnik su nazočili i

Premijer kantona godp.Tahid Lendo

Gradonacelnik Travnika gosp. Hadziemrić Admir

Gradonacelnik Novog Travnika gosp. Refik Lendo,

Direktori domova zdravlja

Direktor fonda zdravstvenog osiguranja godp.Dragan Solomun kao i

Direktori zdravstvenih ustanova Bugojna, Travnika, Fojnice, Busovace..

Istaknuta je izuzetna dosadašnja saradnja između bolnice i organizacije Islamic Relief koja je takođe…učestovala i u opremanju odjela za patologiju.

O značaju ove donacije šef službe za ginekologiju i akušerstvo J.U. BOLNICA TRAVNIK Prim.dr.Fatima Čurić-Ljevaković je istakla slijedeće :

Nabavkom novog ultrazvučnog aparata za nas kao odjeljenje i bolnicu ima veliki značaj. Kao što znate, rad jednog ginekologa nije moguć bez ultrazvučnog aparata koji se koristi u svakodnevnoj dijagnostici.

Takođe nam je drago što je neko i prepoznao taj naš rad te ga nagradio nabavkom novog UZ aparata, koji po svojim karakteristikama zadovoljava rad našeg odjeljenja, a ujedno na taj način radimo na zaštiti reproduktivnog zdravlja svake žene našeg kantona.

Ujedno ćemo i upotpuniti novim UZ aparatom i obnovljeni Odjel patologije trudnoće, koji će početi sa radom nakon primanja aparata.

© Copyrights 2019 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.