Od siromaštva do dugoročne održivosti

Čak i kada djeca prožive djetinjstvo gladi, siromaštva i nesigurnosti, mnogi imaju malo nade za bolji život. Bez obrazovanja i sredstava za uzdržavanje zarađujući pristojan prihod, nema svjetlije budućnosti kojoj se mogu veseliti.

Radimo na tome da osiguramo svjetliju budućnost siročadi i porodicama kojima je pomoć potrebna.
Važan dio toga je pružanje mogućnosti njihovim porodicama da zarade stalni prihod i pomažući ih u osnaživanju.

Projekat plastenika koji ima za cilj osnaživanje porodica, do sada se pokazao kao izuzetno kvalitetan. Islamic Relief je do sada podijelio preko 200 plastenika za socijalno ugroženo stanovništvo.

Donacijom plastenika porodice dobijaju šansu za kvalitetniji život i nadu u bolju budućnost. Nakon instalacije plastenika Islamic Relief prati njihov rad i pruža svu stručnu pomoć, kako bi maksimalno iskoristili blagodati plasteničke proizvodnje.

 

Projekat je zamišljen kao pomoć porodicama koje se bave i žive isključivo od poljoprivrede. Prihodi koje trenutno ostvaruju su nedovoljni za normalan život i mnogi od njih gube nadu u opstanak, iako su među prvim povratnicima na prijeratna prebivališta.

Podržavajući naše održive projekte pomažete porodicama i cijelim zajednicama da pobjegnu od siromaštva i grade svjetliju i stabilniju budućnost za generacije koje dolaze.

Podrzite one kojima je potrebna pomoć.

Doniraj danas

© Copyrights 2024 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.

POMOZI SADA