U periodu od 2017 do 2019 godine Islamic Relief u Bosni i Hercegovini je implementirao izuzetno vrijedan i poseban projekat za naše najmlađe. Projekat je koncipiran da olakša zimske dane za 1920 djece bez jednog ili oba roditelja a kroz kupovinu zimskih jakni, čizama i ogrjeva.

Projektom “Winterisation” smo uspijeli obradovati svu dijecu koju trenutno Islamic Relief sponozoriše. Posebnost ovog projekta je i u tome što su djeca bila u prilici samostalno izabrati odjevne predmete. Bilo je izuzetno zadovoljstvo posmatrati i svijedočiti neizmjernoj sreći mališana, koji su u prisustvu svojih staratelja, obilazili police sa velikim izborom jakni i čizama i drugih odijevnih predmeta, birajući ono što se njima najviše dopada. Svako od dijece je imalo na raspolaganju iznos za koji su mogli kupiti odgovarajuće odjevne predmete po vlastitom izboru.

Islamic Relief želi vidjeti što više osmijeha na licima djece – osmijeha koji potiču iz bezbrižnog djetinjstva i stvarne perspektive boljeg života. Radimo na tome da osiguramo svjetliju budućnost siročadi i djeci u potrebi pružajući im potrebnu zimsku odjeću i obuću kroz projekat sponzorstva siročadi.

© Copyrights 2019 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.