Zvanični statistički podaci govore da 44 % stanovništva  Bosne i Hercegovine nema posao. Broj penzionera 392.873 sa prosječnom penzijom od 365 KM  iz čega se može zaključiti da je ogroman broj penzionera na ivici gladi, uzimajući u obzir aktuelne cijene životnih potrepština, grijanja, hrane, lijekova koji se takođe dobrim dijelom plaćaju i sl.

Islamic Relief prepoznaje ogromnu potrebu borbe za popravljanja stanja u svim nabrojanim segmentima identificirajući ključne kategorije i praveći namjenske projekte kako bi se ublažile poslijedici siromaštva.
Osnovni cilj i misija  Islami Relief u Bosni i Hercegovini je sačuvati dostojanstvo svakog pojedinca kroz finansiranja razvojnih projekata kojima obezbjeđujemo posao za cijele porodice, stipendiranjem učenika-studenata  prvenstveno djece bez jednog ili oba roditelja, distribucije hrane za stare i iznemogle, penzionere, invalide, povratnike.

© Copyrights 2019 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.