Zvanični statistički podaci govore da 44% stanovništva  Bosne i Hercegovine nema posao.
Broj penzionera 392.873 sa prosječnom penzijom od 365 KM  iz čega se može zaključiti da je ogroman broj na ivici gladi, uzimajući u obzir aktuelne cijene životnih potrepština, grijanja, hrane, lijekova koji se takođe dobrim dijelom plaćaju.

Islamic Relief prepoznaje ogromnu potrebu borbe za popravljanja stanja u svim nabrojanim segmentima identificirajući ključne kategorije i praveći namjenske projekte kako bi se ublažile poslijedici siromaštva.

Osnovni cilj i misija  Islami Relief u Bosni i Hercegovini je sačuvati dostojanstvo svakog pojedinca kroz finansiranja razvojnih projekata kojima obezbjeđujemo posao za cijele porodice, stipendiranjem učenika-studenata  prvenstveno djece bez jednog ili oba roditelja, distribucije hrane za stare i iznemogle, penzionere, invalide, povratnike.

Projekat sušara za voće namijenjen samohranim majkama u Bosni i Hercegovini olakšati će život porodicama i pružiti nove mogućnosti za prihode.

Porodicama je obezbijeđena edukacija i pružena podrška za savjetovanje i korištenje sušara za voće.

 

“Pokrenula sam mali posao zahvaljujući Islamic Relief-u i mislim da će biti vrlo uspješan. Novcem koji sam dosad zaradila, platila sam prvi dio kredita koji sam uzela za renoviranje ove prostorije, tako da odgovara za sušaru. Pomogla mi je i olakšala puno i na vrijeme jer je započela škola i uspjela sam svojoj djeci kupiti školsku opremu, odjeću i obuću. Vrlo sam zadovoljna i rad je bio uspješan. Zaista sam sretna.” Senada Hot, Gračanica

© Copyrights 2024 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.

POMOZI SADA