Islamic Relief radi na podršci siročadi i djece kroz sponzorstvo i projekte brige o djeci.

Okruženje kompletne porodice omogućuje da dijete napreduje i postiže svoj puni potencijal. Dobro zdravlje i edukacija su samo neki od pozitivnih ishoda življenja u atmosferi cjelovite porodice što donosi radost u dječiji život.

Uz podršku lokalnih institucija osiguravamo da djeca dobiju pomoć u oblasti obrazovanja, psiho-socijalne podrške, liječenja i ishrane. U okviru ovog programa, dijete ima pravo da dobije sponzorstvo do 18 godina starosti, ako on/ona ne prekine obrazovanje. Djeca koja žele nastaviti visoko obrazovanje i sebi obezbjediti svjetliju budućnost mogu dobiti i dodatnu podršku.

Kako postati donator?

Proces je veoma jednostavan.

  1. Možete nam se obratiti putem kontakt telefona, mailom ili lično na adresu.
  2. Mi Vam iz baze podataka djece na čekanju, predlažemo dijete koje je trenutno u najvećoj potrebi.
  3. Odabirom djeteta potpisujete Sporazum o sponzorstvu. Sporazum nema nikakve pravne posljedice, služi samo kao evdiencija za donatora koje dijete sponzoriše. Onog momenta kada ne budete željeli ili ne budete u mogućnosti da uplaćujete niste u obavezi da nastavite.
  4. Način na koji želite uplatiti stipendiju sami određujete – putem trajnog naloga ili uplatom u banci sa naznakom “Donacija za” – Ime i prezime djeteta kojeg ste izabrali, na račun Ziraat Bank BH : 186 000 107 2434 061 ili lično u naše kancelarije –  Odjel za finansije.

Islamic Relief Bosna i Hecegovina sponzoriše oko 1300 siročadi kroz projekat “Sponzorstvo Siročadi/ Jetima”. Naš cilj je podržati djecu na temelju njihovih potreba bez obzira na vjersku, rasnu ili nacionalnu pripadnost.

Muhamed Besic Visit for Orphans, Bosnia and Herzegovina

Ovim projektom osiguravamo konstantnu novčanu podršku za jetime/siročad u uobičajenom iznosu od 83 KM na mjesečnom nivou, a novac se direktno uplaćuje na njihov bankovni račun. Uplata za jetime se odvija na kvratalnom nivou, a donator zadržava pravo da uplaćuje kada može i koliko može.

Uz Vašu pomoć ostvarujemo i druge vidove pomoći za nase korisnike:

– Školski pribor

– Ogrjev

– Ramazanski paketi

– Kurbani

– Bajramski paketići

– Hitnu pomoć u hrani, odjeći, sanaciji stambenih objekata

© Copyrights 2019 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.