Islamic Relief radi na podršci siročadi i djece kroz sponzorstvo i projekte brige o djeci.

Okruženje kompletne porodice omogućuje da dijete napreduje i postiže svoj puni potencijal. Dobro zdravlje i edukacija su samo neki od pozitivnih ishoda življenja u atmosferi cjelovite porodice što donosi radost u dječiji život.

Islamic Relief Bosna i Hecegovina sponzoriše oko 1300 siročadi kroz projekat “Sponzorstvo Jetima OTO”. Naš cilj je podržati djecu na temelju njihovih potreba bez obzira na vjersku, rasnu ili nacionalnu pripadnost. Ovim projektom osiguravamo novčanu podršku za jetime/siročad u visini od 83 KM na mjesečnom nivou, a novac se direktno uplaćuje na njihov bankovni račun.

Uz podršku lokalnih institucija osiguravamo da djeca dobiju pomoć u oblasti obrazovanja, psiho-socijalne podrške, liječenju i ishrani. U okviru ovog programa, dijete ima pravo da dobije sponzorstvo do 18 godina starosti, ako on/ona ne prekine obrazovanje. Djeca koja žele nastaviti visoko obrazovanje i sebi obezbjediti svjetliju budućnost mogu dobiti i dodatnu podršku.

© Copyrights 2019 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.