Islamic Relief radi na podršci jetima i djece groz sponzorstvo i projekte brige o djeci.

Okruženje kompletne porodice omogucuje da dijete napreduje i postize svoj puni potencijal. Dobro zdravlje i edukacija su samo neki od pozitivnih ishoda zivljenja u atmosferi cijelovite porodice što donosi radost u dječiji život.

Islamic Relief Bosna i Hecegovina sponzoriše oko 1300 jetima kroz projekat Sponzorstvo Jetima OTO. Naš cilj je podržati djecu na temelju njihovih potreba bez obzira na vjersku, rasnu ili nacionalnu pripadnost. Ovim projektom osiguravamo novčanu podršku za jetime/siročad u visini od 83 KM na mjesečnom nivou, a novac se direktno uplaćuje na njihov bankovni račun.

Uz podršku lokalnih institucija osiguravamo da djeca dobiju pomoć u oblasti obrazovanja, psiho-socijalne podrške, liječenju i ishrani . U okviru ovog programa, dijete ima pravo da dobije sponzorstvo do 18 godina starosti, ako on / ona ne prekine obrazovanje. Djeca koja žele nastaviti visoko obrazovanje i sebi obezbjediti svijetliju budućnost mogu dobiti i dodatnu podršku.

© Copyrights 2019 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.