mjesečna stipendija za jedno dijete
kvartalna stipendija za jedno dijete
godišnja stipendija za jedno dijete
Unesite iznos

Islamic Relief radi na podršci siročadi i djece kroz sponzorstvo i projekte brige o djeci.

Okruženje kompletne porodice omogućuje da dijete napreduje i postiže svoj puni potencijal. Dobro zdravlje i edukacija su samo neki od pozitivnih ishoda življenja u atmosferi cjelovite porodice što donosi radost u dječiji život.

Uz podršku lokalnih institucija osiguravamo da djeca dobiju pomoć u oblasti obrazovanja, psiho-socijalne podrške, liječenja i ishrane. U okviru ovog programa, dijete ima pravo da dobije sponzorstvo do 18 godina starosti, ako on/ona ne prekine obrazovanje. Djeca koja žele nastaviti visoko obrazovanje i sebi obezbjediti svjetliju budućnost mogu dobiti i dodatnu podršku.

Kako postati donator?

Proces je veoma jednostavan.

1. Možete nam se obratiti na sljedeći način:

  • kontakt telefon: +38733268351
  • mail: [email protected]
  • lično na adresu: Jukićeva 75, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

2. Naredni korak je odabir djeteta.

  • Prva opcija je da Vam mi iz baze podataka djece na čekanju, predl0žimo dijete koje je trenutno u najvećoj potrebi.
  • Drugi način je da Vi sami izaberete dijete koje želite stipendirati shodno Vašim preferencijama (dob, grad, spol, i sl.).

3. Nakon odabira djeteta potpisujete Sporazum o sponzorstvu. Sporazum nema nikakve pravne posljedice, služi samo kao evidencija za donatora koje dijete sponzoriše. Onog momenta kada ne budete željeli ili ne budete u mogućnosti da uplaćujete niste u obavezi da nastavite.

4. Sljedeći korak je sama uplata donacije. Način na koji želite uplatiti stipendiju sami određujete – putem trajnog naloga ili uplatom u banci sa naznakom “Donacija za” – Ime i prezime djeteta kojeg ste izabrali, na račun Ziraat Bank BH : 186 000 107 2434 061 ili lično u naše kancelarije – Odjel za finansije. Donaciju možete uplaćivati na mjesečnom (83KM), kvartalnom (249KM) ili godišnjem (996KM) nivou. Navedeni iznosi su minimalna sredstva, ukoliko želite možete uplaćivati i veće iznose.

5. Nakon godinu dana, dostavit ćemo Vam izvještaj o proteklom napretku i stanju djeteta.

Muhamed Besic Visit for Orphans, Bosnia and Herzegovina

Ovim projektom osiguravamo konstantnu novčanu podršku za jetime/siročad u uobičajenom iznosu od 83 KM na mjesečnom nivou, a novac se direktno uplaćuje na njihov bankovni račun. Uplata za jetime se odvija na kvratalnom nivou, a donator zadržava pravo da uplaćuje kada može i koliko može.

Uz Vašu pomoć ostvarujemo i druge vidove pomoći za naše korisnike:

– Školski pribor

– Ogrjev

– Ramazanski paketi

– Kurbani

– Bajramski paketići

– Hitnu pomoć u hrani, odjeći, sanaciji stambenih objekata

© Copyrights 2024 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.

POMOZI SADA