Problem se pogoršavaju klimatske promjene koje uzrokuju sve više i više sušnih perioda, ostavljajući velike površine zemlje  isušenim.
Islamic Relief vjeruje u davanje vode za život. Kada smo izgraditi vodovod, željeli smo osigurati da nakon što odemo,  lokalno stanovništvo neće morati da se ponovo obrate za pomoć pristupu čiste vode.

To je razlog za  pažljivo prilagođen pristup u svakom području. U nekim područjima nema podzemnih voda, pa kopanje  nećedati rezultate – gradimo sisteme koji sakupljaju kišnicu umjesto toga. U zemljama koje imaju  kišne sezone a nakon toga slijede dugi  sušni periodi, možemo izgraditi mikro-brane i akumulacije bezbedno skladištenje vode za korištenje tijekom cijele godine. Za spas žena i djece, težak fizički zadatak pumpanje vode rukom riješili smo  iskorištenjem prirodne energije – solarni bunara.

Ne radi se samo o izgradnji sistema – radi se o izgradnji ljudi. Prije pet godina, više od 50.000 lokacija za traženje  vode širom Afrike nije uspeo, jer niko nije naučio zajednice kako održavati i popraviti , kada se prokvare. Mi smo obučiti lokalne ljude dase  brinu o svojim novim sistemima, kao i  kako da koriste vodu sigurno za poboljšanje zdravlja i higijene, tako da kad odemo, oni su zaista dobili vodu za život.

© Copyrights 2024 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.

POMOZI SADA