153 miliona. To je broj siročadi širom svijeta – Za mnoge jetime prijetnja od siromaštva je konstantna: da li ćemo imati slijedeći obrok? Gdje ćemo živjeti? Ako se razbolimo i ne mognemo se liječiti…hoćemo li preživjeti?

I ako ova djeca uspiju da se izvuku iz gladnog, siromašnog i nesigurnog djetinjstva, i dalje će imati malo nade za bolji zivot. Neobrazovani i bez mogućnosti da se finansiraju male su šanse da ce imati svijetlu budućnost. Tu je naš program najvažniji u poboljšanju života jetima.

Iako nikada ne možemo vratiti njihove roditelje, mozemo bar pokušati vratiti osmijeh na njihova lica.

Sponzorstvo osigurava da imaju krov nad glavom i hranu na tanjiru. Omogućava im da pohađaju školu, da imaju školski pribor, te da imaju zdravstvenu zaštitu kada se razbole.

Mi se ne brinemo samo o njihovom fizičkom dobru – kao i sva djeca, jetimi zaslužuju da budu sigurna i sretna takodjer. Sponzorstvo znači da primaju Bajramske poklone i pohađaju ljetne škole, sportske aktivnosti i idu na izlete. Socijalni radnik ih posjećuje redovno da osigura da je kod njih sve u redu.

Drugim riječima, kada sponzorišete jetima, vi ne samo da dajete poklon… vi im poklanjate čitavo djetinjstvo.

Kroz jetimski program Islamic Relief-a sponzoriše se preko 60.000 siročadi širom svijeta.

© Copyrights 2024 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.

POMOZI SADA