153 miliona. To je broj jetima diljem svijeta – Za mnoge jetime prijetnja od siromastva je konstantna: da li cemo imati slijedeci obrok? Gdje cemo zivjeti? Ako se razbolimo i ne mognemo se lijeciti…hocemo li prezivjeti?

I ako ova djeca uspiju da se izvuku iz gladnog, siromasnog i nesigurnog djetinjstva, i dalje ce imati malo nade za bolji zivot. Neobrazovai i bez mogucnosti da se finansiraju male su sanse da ce imati svijetlu buducnost. Tu je jetimski program najvazniji u poboljsanju zivota jetima.

Iako nikada ne mozemo vratiti njihove roditelje, mozemo bar pokusati vratiti osmijeh na njihova lica.

Sponzorstvo osigurava da imaju krov nad glavom i hranu na tanjiru. Omogucava im da pohadjaju skolu, da imaju skolski pribor, te da imaju zdravstvenu zastitu kada se razbole.

Mi se ne brinemo samo o njihovom fizickom dobru – kao i sva djeca, jetimi zasluzuju da budu sigurna i sretna takodjer. Sponzorstvo znaci da oni primaju Bajramske poklone i pohadjaju ljetne skole, sportske aktivnosti i idu na izlete. Socijalni radnik ih posjecuje redovno da osigura da je kod njih sve u redu.

Drugim rijecima, kada sponzorisete jetima, vi ne samo da dajete poklon…vi im poklanjate citavo djetinjstvo.

Kroz jetimski program Islamic Relief-a sponzorise se preko 45.000 jetima diljem svijeta

© Copyrights 2019 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.