Pomozimo narodu u Libiji

Više od 5.000 ljudi je poginulo, a 10.000 se vodi kao nestalo nakon što je oluja Danijel pogodila sjeveroistok Libije, što je rezultiralo jakim vjetrovima, obilnim padavinama i katastrofalnim poplavama u nedjelju 10. septembra 2023.

Dvije brane u blizini istočnog grada Derne su se srušile, potopivši veći dio područja. Vjeruje se da su cijela naselja odnesena.

Velika šteta na vitalnoj infrastrukturi, telekomunikacionim mrežama, putevima i mostovima razdvaja porodice od ponovnog okupljanja nakon toga i izoluje zajednice od pomoći.

Molimo vas da velikodušno donirate i pomognete u spašavanju života danas.

Kako vaše donacije mogu pomoći ljudima u Libiji

Pored toga da u našim molitvama molimo za porodice u Libiji pogođene poplavama, imamo dužnost da im ne okrenemo leđa u ovo vrijeme teške potrebe.

Možete pomoći da se olakša teret ove katastrofe tako što ćete donirati za naš rad koji spašava živote. Islamic Relief radi preko lokalnih partnera na provođenju trenutnih procjena potreba i pružanju pomoći onima koji su pogođeni poplavama.

Fokusirani smo na pružanje hitnih zaliha hrane, hitnog skloništa i osnovnih potrepština u ovom trenutku.
Pomozite nam da danas pošaljemo pomoć.

Islamic Relief misli i moli za ljude u Libiji, dok se suočavaju s posljedicama jedne od najsmrtonosnijih poplava u sjevernoj Africi posljednjih godina.

© Copyrights 2024 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.

POMOZI SADA