Monday September 20, 2021

Uspješno realizovan projekat Kurbani 2021.

Islamic Relief Bosne i Hercegovine je uspješno realizovao projekat Kurbani 2021. Kao i prethodnih godina to je podrazumijevalo nabavku i klanje stoke, te distribuciju kurbanskog mesa, kome se obradovalo više od 7000 porodica u BiH.

U cilju da pomoć dođe do najugroženije populacije u zemlji, distribuciju smo organizirali direktno, ali i putem institucija i udruženja s kojima već duži niz godina imamo uspješnu saradnju.

Kao dio globale porodice Islamic Relief Worldwide, Islamic Relief Bosne i Hercegovine se pridružuje naporima u pružanju pomoći ugroženim osobama i porodicama u preko 30 zemalja svijeta.
Zahvaljujući Vama, uspijeli smo obezbjediti kurbane za najpotrebnije u Nigeru, Maliju, Malaviju, Sudanu, Somaliji, Južnom Sudanu, Bangladešu, Etiopiji, Mianmaru, Jemenu, Siriji i Palestini.

U galeriji pogledajte neke od fotografija iz navedenih zemalja.

Više fotografija nađite na našem instagram facebook profilu.

Ukupan broj korisnika kojima će Islamic Relief podijeliti kurbane u svim uredima premašuje 3 miliona. To ne bi bilo moguće bez vaše podrške te Vam se, u njihovo ime, od srca zahvaljujemo.

Hvala Vam što ste i ove godine povjerili svoj kurban Islamic Relief-u.

Vaš kurban je naš emanet.

© Copyrights 2022 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.

POMOZI SADA