Wednesday September 25, 2019

Obrazovanje novih generacija zahtijeva svakodnevno unapređenje nastavnog plana i programa, kao i edukacijskih tehnologija.

Dvjesto četrdeset učenika medrese “Osman ef. Redžović” u Visokom su među rijetkima u našoj zemlji koji nastavu prate po evropskim standardima.

– Puštanjem u rad deset pametnih tabli uz opremu koju smo posjedovali ranije Medresa je postala prva škola na području ZDK-a, koja je u potpunost i u svim učionicama opremljena zadnjom edukacijskom tehnologijom – istakao je direktor medrese Dženan Handžić.

Interaktivne pametne table su rezultat uspješne višegodišnje saradnje ove odgojno-obrazovne institucije s međunarodnom humanitarnom organizacijom Islamic Relief iz Londona.

– Nadamo se da će ova donacija koristiti ovoj ustanovi i da će učenici ove škole unaprijediti svoj način učenja na nivo svjetskih standarda – kazao je Lotfi es-Sajed, direktor organizacije International Waqf Fund Islamic Relief.

Modernizacija nastavnih procesa neophodan je korak da bi učenici i studenti mogli kvalitetno usvajati nova znanja i vještine. Gosti su posjetili nekoliko učionica i na licu mjesta se uvjerili da profesori i učenici već koriste table u nastavi.

© Copyrights 2022 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.

POMOZI SADA