Wednesday September 25, 2019

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić iskoristio je svoj boravak u BiH i slobodno vrijeme između dvije važne utakmice za nacionalni tim i proveo nekoliko sati u ugodnom druženju sa stipendistima humanitarne organizacije Islamic Relief Worldwide, djecom bez jednog ili oba roditelja.

Prisutnoj djeci Muhamed je poručio da nikad ne odustaju od svojih snova i da vrijedno rade na njihovom ostvarenju. Za sve mališane, njih nešto više od 100, potpisao je dresove i fudbalske lopte, a za svakoga je odvojio par trenutaka za fotografisanje. Iskazao je zadovoljstvo što je bio u prilici posjetiti Islamic Relief Bosne i Hercegovine i izrazio podršku humanitarnim projektima, posebno projektima pomoći djeci.

Islamic Relief Bosne i Hercegovine realizuje projekat pomoći djeci bez jednog ili oba roditelja. Od osnivanja ove humanitarne organizacije 1992. godine do danas je uručeno više od 170.000 stipendija u vrijednosti od preko 20 miliona KM. U ovom trenutku Islamic Relief BiH stipendira 1.400 djece siročadi, a za još 300 djece nastojimo obezbijediti sponzore.

Svi zainteresovani za ovaj vid podrške mogu se obratiti direktno na adresi ili pozivom na kontakt telefon i informisati se o načinima kako postati sponzor djeteta bez jednog ili oba roditelja. Podršku ovom projektu možete dati i donacijom na naš žiro račun 

ZIRAAT BANK BiH  186 000 107 2434 061  ili online donacijom putem linka.

© Copyrights 2022 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.

POMOZI SADA