Saturday April 24, 2021

Islamic Relief BiH primio vrijednu donaciju od H.O. “Merhamet” za kampanju pomoći stanovništvu Jemena

Islamic Relief u BiH je početkom ramazana intenzivirao napore na akciji prikupljanja sredstava pomoći gladnima u Jemenu i u kratkom roku je prikupio značajna sredstva koja će biti proslijeđena uredu Islamic Relief-a u Jemenu.

H.O. Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” je prepoznao Islamic Relief kao jednu od vodećih organizacija koje dostavljaju prijeko potrebnu pomoć ugroženima u Jemenu, a slijedom  uspješne uzajamne saradnje u Bosni i Hercegovini, uprava organizacije na čelu sa predsjednikom H.O. “Merhamet” MDD Kenanom Vrbanjcem je u prostorijama Merhameta  uručila vrijednu donaciju u iznosu od 11.000 KM na ime pomoći najugroženijem stanovništvu Jemena.

Donacija dolazi u odabranom mjesecu ramazanu što osim njene materijalne daje i posebnu duhovnu vrijednost.

“MI SMO JEDNO”, moto ovogodišnje ramazanske kampanje Islamic Reliefa, ističe da je naša obaveza briga za svakog člana društva i ummeta koji pomoć treba i istu očekuje od nas.

Zahvaljujući svima vama koji ste učestovali i do sada donirali za akciju “Pomoć za Jemen”, ovog ramazana, Islamic Relief BiH uputiće pomoć u vrijednosti od 44.123 KM. Sredstva će biti utrošena za nabavku prehrambenih paketa koji će tokom mjeseca ramazana biti podijeljeni od strane ureda Islamic Relief-a u Jemenu ugroženim porodicama u Jemenu koje su pogođene glađu.

Od 1998. godine i početka svog djelovanja u Jemenu, Islamic Relief je pomogao skoro 13 miliona stanovnika te zemlje i investirao je gotovo 190 miliona funti u programme humanitarne pomoći i razvoja.

Situacija u Jemenu je alarmantna i potrebe za hranom, vodom, lijekovima i drugim oblicima pomoći je i dalje jako izražena. Stoga napominjemo da je akcija prikupljanja pomoći za Jemen stalnog karaktera  i nastavlja se do daljnjeg.

Pozivamo vas da iskoristite vrijednost posebnih blagoslovljenih dana ramazana koji su pred nama i pomognete Jemenu.

  • 2.3 miliona djece mlađe od 5 godina patiti od akutne pothranjenosti.
  • Trenutno više od 80% stanovništva treba humanitarnu pomoć.
  • Ljudi u Jemenu ne umiru samo zbog rata i sukoba, već umiru i od bolesti koje su drugdje u svijetu lahko izlječive. Preko 20 miliona ljudi je u stanju hitne potrebe za zdravstvenom njegom!
  • Više od dvije decenije Islamic Relief pruža pomoć od životnog značaja porodicama u Jemenu. Kako bismo pomogli u naporima spašavanja života u vremenu ekstremne gladi i konflikta, naš prioritet u pružanju pomoći su: voda, hrana i obezbjeđivanje medicinskih potrepština.

Vašu pomoć narodu Jemena možete pružiti na sljedeće načine:

💲 Putem računa

Ziraat Bank BH

186 000 107 243 4061

Primalac: Islamic Relief Worldwide Engleska Sarajevo

Adresa: Jukićeva 75, Sarajevo

Svrha uplate: Pomoć za Jemen + Vaš kontakt broj ili email ukoliko želite biti informisani o našim projektima i radu

🏠 Lično u našem uredu, Jukićeva 75, Sarajevo

🌐 Online putem naše web stranice

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 062 000 120 i 033 666 223 ili putem maila donacije@islamic-relief.ba

Daruj malo, pomozi mnogo!

RADIMO ZAJEDNO ZA BOLJI SVIJET!

© Copyrights 2022 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.

POMOZI SADA