Petak Maj 19, 2023

Islamic Relief: Donirajte svoj kurban za najsiromašnije i donesite radost Kurban-bajrama

Islamic Relief pruža priliku svima koji su u mogućnosti i koji žele da ispune svoju dužnost u vrijeme Kurban-bajrama, da to učine u nekoj od najsiromašnijih država svijeta.

Islamic Relief je zbog svog globalnog prisustva u mogućnosti distribuirati kurbansko meso u nekim od najteže dostupnih područja. Program kurbani već nekoliko decenija donosi radost najugroženijim osobama i siromašnim porodicama, predstavljajući jednu od najmasovnijih distribucija hrane na svijetu.

Islamic Relief je 2022. godine dostavio kurbansko meso do više od 4 miliona osoba, tačnije 4.082.910 osoba. Realizirana su 242.589 kurbana i podijeljena su 735.433 pakovanja mesa.

Islamic Relief se zahvaljuje svim donatorima i partnerskim organizacijama širom svijeta na podršci našem projektu kurbana.

Neke od zemalja u kojima je Islamic Relief prisutan i realizuje projekte su: Afganistan, Albanija, Bangladeš, Bosna i Hercegovina, Etiopija, Indonezija, Irak, Jordan, Kenija, Kosovo, Liban, Makedonija, Malavi, Mali, Nepal, Niger, Pakistan, Palestina (Gaza), Filipini, Somalija, Južna Afrika, Južni Sudan, Šri Lanka, Sudan, Sirija, Turska, Tunis, Jemen.

“Mi vjerujemo da korisnici projekta kurbani trebaju dobiti najkvalitetnije meso u vrijeme Kurban-bajrama, zbog čega ćemo vrijedno raditi kako bismo osigurali da se kurban isporuči najpotrebnijima s najvećom pažnjom”, ističu iz Islamic Relief-a.

Kurbani se žrtvuju u prva tri dana Kurban-bajrama. Bajram je prilika da oni koji inače ne mogu sebi priuštiti obrok od mesa dobiju neophodne nutritijente. Projekat kurbani podrazumijeva distribuciju zapakovanog svježeg mesa najugroženijim osobama. Svaki paket mesa sadrži količinu 3-5 kg.

Islamic Relief će i ove godine organizirati primanje donacija i realizaciju kurbana kako u Bosni i Hercegovini tako i u mnogim drugim zemljama. Kurban je prilika da se učini nešto više i da pomognemo mnogim porodicama u borbi protiv siromaštva i gladi.

Kurban možete donirati za neku od sljedećih grupa koje je Islamic Relief pripremio za Vas:

Grupa A-135 KM

Mali
Niger

Grupa B -180 KM

Malavi
Kenija
Somalija
Šri Lanka

Grupa C -260 KM

Sudan
Etiopija
Južni Sudan
Bangladeš
Avganistan
Pakistan
Nepal

Za Bosnu i Hercegovinu cijena kurbana je 450 KM.

Uplate se mogu izvršiti na sljedeće načine:

Lično u uredima Islamic Relief Worldwide u Sarajevu na adresi Jukićeva 75 i u Tuzli na adresi Safvet Bega Bašagića 39 do 27. juna 2023. godine, radnim danima u Sarajevu i Tuzli je od 08:00 do 17:00 sati, a subotom i nedjeljom od 09:00 do 15:00 sati.

Putem žiroračuna do 25. juna 2023. godine, otvorenog u Ziraat banci: 186 000 107 243 4061

  • Primalac: Islamic Relief Worldwide
  • Svrha uplate: Kurban 2023 (OBAVEZNO naznačiti grupu ili zemlju za koju se uplaćuje)

Online do 27. juna 2023. godine do 16 sati, putem linka na web stranici organizacije: https://www.islamic-relief.ba/donation/

Za više informacija kontaktirajte broj telefona: 062 000 120 ili se javite na mail adresu: info@islamic-relief.ba

Islamic Relief nabavlja i realizuje kurbane u svakoj od navedenih država tako da su i cijene odraz ekonomskog standarda i tržišnih cijena u tim zemaljama. Vaš kurban zadovoljava sve standarde koji se moraju ispuniti vezano za kurban. Cjelokupan proces se odvija u odgovarajućim objektima koji zadovoljavaju higijenske i zdravstvene standarde. Meso se sječe na komade 3-5 kilograma, pakuje, transportuje do mjesta podjele i vrši se podjela porodicama u potrebi. Cjelokupan proces prate stručne osobe, veterinari, uposlenici i volonteri Islamic Relief-a.

© Copyrights 2023 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.

POMOZI SADA