Monday August 12, 2019

Islamic Relief i ove godine nastoji da ovim veoma bitnim segmentima ispravnosti životinja i mesa, samog procesa klanja i podjele kurbana pristupi veoma ozbiljno i osigura kvalitetnu uslugu svima onima koji su ovaj čin ibadeta povjerili institucijama Islamic Relief-a.

Nakon odabira životinja po šerijatskim propisima i čina žrtvovanja, meso se prebaci u komoru za hlađenje na -40 °C kroz naredna 24 sata. Duboko zamrzavanje mesa osigurava siguran transport u bilo koji grad Bosne i Hercegovine uz garanciju na svježinu i vrhunski kvalitet.

Zahvaljujući podršci partnerskih ureda Islamic Reliefa iz Amerike, Engleske, Njemačke, Švicarske, Malezije i mnogih drugih, kao i lokalnih donatora, ove godine smo u prilici žrtvovati oko 850 kurbana u Bosni i Hercegovini nakon čega će uslijediti distribucija kurbanskog mesa potrebnima na teritoriji cijele države.

I ovog Kurban-bajrama planiramo obradovati kurbanom više od 20.000 osoba u BiH. Kurbansko meso ćemo donirati djeci bez roditeljskog staranja i velikom broju javnih kuhinja, institucija za brigu o starim i iznemoglim, udruženjima i organizacijama koje brinu o onima koji su ugroženi u BiH

© Copyrights 2022 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.

POMOZI SADA