COVID 19 HITNI ODGOVOR

Čitav svijet je suočen sa vanrednim stanjem izazvanim Korona virusom koji se širi ekstremnom brzinom širom svijeta. Situacija je svakim danom sve teža. Bosna i Hercegovina je također jedna od pogođenih zemalja. S obzirom na činjenicu da je naš zdravstveni sistem ograničen i nedovoljno razvijen, vrlo je važno slijediti smjernice zaštite i preporuke zvaničnih institucija, kako bismo sačuvali sebe i ljude oko nas.

Jedan od najvažnijih savjeta je kontinuirano i odgovarajuće pranje ruku kao i upotreba antibakterijskih sredstava. Cijena i potražnja za tim proizvodima su u posljednjih nekoliko dana izuzetno porasle. Jedan od najvećih izazova upravo je kupovina istih, jer su u većini prodavnica i tvornica zalihe ograničene.

U našem društvu živi i dio stanovništva koji sebi teško može priuštiti osnovna higijenska i dezinfekcijska sredstva koja su zbog trenutne situacije teško dostupna i jako skupa. Cilj nam je obezbijediti potrebna sredstva najugroženijim kategorijama u našem društvu, korisnicima javnih kuhinja, osobama sa posebnim potrebama i invaliditetom smještenim u prikladnim ustanovama, starim i iznemoglim osobama, te svim drugim ranjivim i visoko rizičnim kategorijama.

Pomozite nam u ostvarenju našeg cilja da najugroženijim među nama obezbijedimo neophodnu prvu pomoć u prevenciji zaraze od korona virusa.

Pomoći možete na sljedeće načine:

📞Pozivom na humanitarni broj 17052 donirate 2 KM

🌐 Online uplatom putem naše web stranice:
https://www.islamic-relief.ba/donation/

💲Uplatom na račun

Ziraat Bank BH
186 000 107 243 4061

Primalac: Islamic Relief Worldwide Engleska Sarajevo,
Jukićeva br. 75, 71000 Sarajevo
Svrha uplate: Korona virus – hitan odgovor

Za sve dodatne informacije obratite se na:
📞+387 33 666 223 ili
📧 info@islamic-relief.ba

Poštujmo preporuke, ujedinimo se i ne zaboravimo najugroženije i najranjivije koji žive na marginama društva!

© Copyrights 2019 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.