Islamic Relief Worldwide BiH organizirala je u četvrtak 19.12.2019. godine donatorsku večeru pod motom “Budi ruka podrške”  za djecu bez jednog ili oba roditelja.


Večera je upriličena u hotelu Malak Regency u Sarajevu, a gosti su imali priliku upoznati se sa radom organizacije i projektom brige o djeci bez jednog ili oba roditelja.

Cilj donatorske večere bilo je prikupljanje sredstva, a koja će se u vidu mjesečnih stipendija uručivati djeci u narednoj godini.

Značajan broj društveno odgovornih kompanija i pojedinaca podržalo je ovu plemenitu akciju.

Program koji je upriličen za zvanice su pripremili i vodili stipendisti organizacije Islamic Relief.

Na našu veliku čast i zadovoljstvo donatorsku večeru su podržale i bosanskohercegovački sportisti Amel Tuka i Mirza Teletović koji su ovom prilikom postali i sponzori djece.

Goste su izvedbama počastili i zabavili gospodin Mustafa Isaković i naši stipendisti.

Nakon donatorske večere sa ponosom možemo reći da smo uz podršku kompanija i dobrih ljudi uspjeli obezbijediti stipendije za 50 djece i pružiti im ruku podrške.

Islamic Relief realizuje projekat pomoći djeci bez jednog ili oba roditelja od 1993 godine i do sada smo uručili  preko 170 000 mjesečnih stipendija. Trenutno stipendiramo  1300 djece, a njih 300 je još uvijek na listi čekanja.

Informacije kako postati sponsor možete pronaći na linku, putem kontakt telefona +387 33 666 223 ili lično na adresi Jukićeva broj 75.

© Copyrights 2019 Islamic Relief. Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic relief Worldwide Engleska Sarajevo. Sva prava zadržana.