Sirija godine krize: Islamic Relief Odgovor

Pogledaj detaljan izvještaj

Sirijska kriza već pet godina traje. Konflikt koje je po mišljenju mnogih trebao ostati u regionu imao je ogroman uticaj na cijeli svijet, vodeći najvećoj izbjegličkoj krizi od drugog svijetskog rata.Od početka konflikta Islamic Relief je za 6.5 miliona sirijaca obezbjedio pomoć u vrijednosti od 130 miliona funti.

Milioni sirijaca su raseljeni izgubivši svoje domove i sredstva za život. Mnogi od njih su se uputili na izuzetno opasan put ka Evropi. Oni koji su odlučili ostati trpe nestašicu hrane, stalnu opasnost od smrti i ranjavanja.

Mi vodimo ili podržavamo izbjegličke kampove obezbjeđujući projekte edukacije, psihosocijalne pomoći za izbjeglice u Libanonu,Jordanu i Iraku.

Aktivnosti u Siriji su veoma teške i opasne i suočavamo se sa mnogim izazovima  u proteklih  pet godina.Naše kolege i volonteri su propatili mnogo sa nekoliko poginulih i teže ranjenih u misiji dostavljanja pomoći unesrećima.
Smrtonosni vazdušni udari na sjeveru Istočne Ghute u Siriji ubili su proteklih dana 300 nedužnih civila, među kojima najveći broj djece.

Ovi nedavni napadi označili su najkrvavije dane sirijskog rata. Bolnice su razrušene, gurajući civile do granice izdržljivosti.
Dajmo im nadu u ovom mračnom vremenu, pružajući hitno olakšanje onima koji pate.
Od 2013. godine oko 400.000 ljudi živi pod opsadom u Istočnoj Ghouti, istočno od glavnog grada Sirije,
Ghouta je haotična.
Tim Islamic Relief Sirije pruža zdravstvenu pomoć interno raseljenim licima u Idlebu i Hami, dostavio je zimske komplete u Afrinu, a u Istočnoj Ghouti, preko lokalnih partnera, obezbedio hranu i gorivo za grijanje ugroženom stanovništvu
Dostavili smo pakete hrane za 1500 porodica i hljeb za 1.334 porodice (16.008 pečenih hljebova).
Uprkos tekućoj eskalaciji neprijateljstava u Istočnoj Ghouti, projekat se nastavlja u skladu sa planom pružanja vitalne pomoći hranama ugroženim ljudima.