Apel za Pomoć – Sirija

Zvanični podaci iz Ujedinjenih nacija  je da je broj poginulih od 2011. godine porastao na više od 250 000  ljudi, sa preko 6,5 miliona raseljenih unutar Sirije i 4,8 miliona sirijskih izbjeglica.

Islamic Relief Bosne i Hercegovine pokreće kampanju prikupljanja sredstava za pomoć ugroženom stanovništvu Sirije.
Razmjere stradanja i razaranja u ovom strašnom ratnom sukobu su neopisiva a patnje sirijskog naroda koji samo želi mir i sigurnost za svoju dijecu su neopisive. Želimo u ovim danima mubarek mjeseca Ramazana iskazati solidarnost sa sirijskom djecom, starim, nemoćnim, bolesnim, ranjenim, izbjeglim..

U vrijeme iftara sjetimo se miliona sirijaca koji žive u šatorima, gladne i neuhranjene dijece.

Oni trebaju našu pomoć.  I najmanja pomoć nekome će značiti spas.

Od početka sukoba u Siriji  Islamic Relief je isporučio pomoć u vrijednosti preko 185 miliona $ i  susjednim zemljama, pomažući milionima sirijaca. Bavimo se distribucijom paketa hrane, odjeće i medicinski potrepština zajednicama pod opsadom u Siriji i raseljenim licima duž turske granice. Mi također vodimo ili podržavamo izbjegličke kampove i pružamo pomoć u hrani, obrazovanju i psihosocijalnoj podršci za izbjeglice u LibanuJordanu Iraku. U Europi naši timovi pomažu sirijskih izbjeglicama u Grčkoj, Italiji, Makedoniji i Njemačkoj.
Pogledaj detaljan izvještaj o odgovoru Islamic Relief-a na krizu

Projekti u Siriji